Društvo

Komunalne službe nabavljalju kontejnere za međudeponijski transport

Foto: Youtube/printscreen
Poslednjeg dana 2021. godine komisija za Javne nabavke Javnog komunalnog preduzeća "Komunalne službe" je dodelila ugovor firmi iz Beograda za nabavku 6 abrol kontejnera za prevoz otpada na regionalnu deponiju.

Komisija je dodelila ugovor preduzeću „Tehnix Beo“ doo iz Beograda, a prihaćena je njihova ponuda od 7 194 000 dinara bez PDV-a.

Baner Boom93 iOS aplikacija za VestiOvo preduzeće će „Komunalnim službama“ dostaviti 2 nova zatvorena i 4 otvorena abrol kontejnera koji će se koristiti za prevoz otpada na regionalnu deponiju.

Rok isporuke ovih kontejnera ne sme biti duži od 7 kalendarskih dana od dana zaključenja ugovora.

Zašto su važni ovi kontejneri?

Kupovina abrol kontejnera je deo projekta “Upravljanje komunalnim otpadom sa programom opremanja za 2021. godinu”

Gradonačelnik Grada Požarevca, Saša Pavlović obrazložio je značaj projekta JKP “Komunalne služnbe” i rekao da dok se ne reši pitanje smeća, Požarevac će odnositi smeće na regionalnu deponiju u Lapovo. Kao prioritet je naveo opremanje abrol kontejnerima za prevoz otpada na regionalnu deponiju.

Foto: Boom93/M. Veljković

“Kada se uvede taj sistem, odnošenje smeća ne može da funkcioniše bez transfer stanice. Abrol kontejneri su važan deo transfer stanice. To je moderniji sistem smeća. “Smeće se pokupi u gradu po postojećem sistemu, radi se predtretman, smeće ulazi u liniju transfer stanice reciklažnog centra. Dobijate jedan deo smeća koji ide na reciklažu. Drugi deo smeća po izlasku iz linije se puni i sabija u abrol kontejnere. Abrol kontejneri se kače na tegljač i odnosi smeće na regionalnu deponiju.”, rekao je Pavlović i dodao da će nakon uspostavljanja takvog sistema grad će rado ući u sistem odnošenja smeća i po selima.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend