Društvo

Kon: Srbija ulazi u nepovoljnu epidemiološku situaciju

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da Srbija ulazi u nepovoljnu epidemiološku situaciju, koja ima elemente i vanredne epidemiološke situacije, a posebno kada je reč o popunjenosti bolnica.
N1/Printscreen

Kon je rekao da od rezultata već usvojenih mera – obaveze da se nose maske u zatvorenim prostorima, zabrane okupljanja više od 10 ljudi, ograničenja rada objekata u Beogradu – zavisi da li će biti razmotrene i oštrije mere, uključujući karantin.

On je istakao da politika ne diktira koje zaštitne mere će biti predložene i da je to čista glupost, projektovanje u vglavi ostraćenih ljudi, prenosi portal Nova.rs.

„Dosta je više, ljudi, rasprave i politiziranja, počnite da nosite maske jer ovaj virus je ušao u populaciju i moramo zajedno da se izborimo sa njim“, poručio je Kon.

Kako je naveo, zaraza je prošla sve barijere i virus je ušao u populaciju.

„U takvoj situaciji samo lud čovek sada odlazi na neka slavlja, ili u velika okupljanja. I sada i to što govorim može da se politizuje, jer to ‘kači’ dešavanja – proteste koji se odvijaju u Beogradu i drugim gradovima“, naveo je Kon.

On je dodoa da je tražio reviziju statističkih podataka o epidemiji korona virusa u Srbiji i da je moguće da su u pravu i novinari BIRN, koji su prvi objavili da se podaci prikrivaju, ali i državni organi koji su demantovali
novinarske izveštaje.

„Stvar je u tome što je nejasno kako se ti podaci obrađuju, što znači da mora da se poboljša aplikacija koja ih prikuplja ili da počnemo da ih peške’ prikupljamo, kao nekada“, rekao je Kon

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend