Društvo

Konačni rezultati popisa krajem aprila i u maju

Foto: Boom93/M. Veljković
Konačni rezultati popisa stanovništva biće objavljeni 28. aprila i u maju, potvrđeno je za "Novosti" u Republičkom zavodu za statistiku.

Prema rečima pomoćnice direktora RZS Snežane Lakčević, u prvoj knjizi biće publikovan konačan broj stanovnika u republici, opštinama, gradovima i regionima, kao i njihova nacionalna pripadnost, kako po polu, tako i po tipu naselja.

U drugoj knjizi, koja će uslediti u maju, biće objavljeni podaci o starosnoj i polnoj strukturi građana, a zatim će slediti podaci o školskoj spremi, domaćinstvima, stanovima…

„U toku je faza kontrole kontigenata, odnosno radimo intenzivne provere da bi prikupljeni materijal bio statistički ispravan. Podaci će biti objavljivani dimnamikom kao i 2011. godine, tako da će biti moguća potpuna uporedivost“, rekla je Lakčević za „Novosti“.

Preliminarni rezultati popisa za 2022. pokazali su da Srbija ima 6.690.887 stanovnika, 2.520.854 domaćinstava i 3.628.175 stanova.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend