Društvo

Kontrolisano evidentiranje prometa na bazenima, između ostalog i u Požarevcu

Foto. S.LIsac
U toku prvih deset dana avgusta ove godine, inspektori Poreske uprave, izvršili su brojne kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih uređaja na teritoriji cele Republike, u skladu sa zakonskim propisima koji se odnose na novi model fiskalizacije, a koji  podrazumeva obavezno izdavanje fiskalnog računa sa svim propisanim elementima uz prepoznatljiv QR kod.

Od 266 sprovedenih kontrola, 193 su bile bez utvrđenih nepravilnosti, a u 73 objekta nije evidentiran promet preko fiskalnih uređaja.

Koristeći napredne metode analize rizika, kao i prednosti savremenih rešenja koje donosi novi sistem fiskalizacije, težište kontrola je, pored ostalog, bilo na kontroli poreskih obveznika na turističkim destinacijama i muzičkim manifestacijama kao i obveznika koji se bave sportskom i rekreativnom delatnošću.

Kontrolisano je i evidentiranje prometa na bazenima i u objektima unutar bazena, između ostalog,  i u Požarevcu. Direktor Sportskog centra, Tomica Stojanović rekao je za Boom 93 da u vezi sa kontrolom prometa na gradskom bazenu u Požarevcu nije bilo nepravilnosti, te da je bazen poslovao u skladu sa poreskim propisima.

Inače, u sedam slučajeva utvrđeno je neizdavanje fiskalnih računa za promet roba i pružanja usluga. Inspektori Poreske uprave, kontrolisali su i poslovanje objekata na kupalištima „Pačir“ u Subotici i „Štrand“ u Novom Sadu. Tom prilikom, kod pet poreskih obveznika je utvrđeno da ne izdaju fiskalne račune. U svim slučajevima kršenja poreskih propisa, primenjuju se kazne u skladu sa zakonskim odredbama.

Poreska uprava poziva obveznike fiskalizacije da poštuju poreske propise, koji regulišu izdavanje fiskalnih računa prilikom prometa roba i usluga i na taj način izbegnu nepotrebne kontrole i kazne, navedeno je na sajtu poreske uprave.

Više čitajte na LINKU.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend