Društvo

Kostolačka deponija ponovo gori

deponija u Kostolcu vatrgasci
Foto/E.Š. deponija u Kostolcu /vatrogasci
Nad deponijom komunalnog otpada u Kostolcu ponovo se vije  gust dim. Kako Boom 93 saznaje danas poslepodne ponovo je  izbio požar, ali ne na samoj deponiji, tačnije gori nisko zeleno rastinje pored deponije, potvrdio je  za Boom 93 Mališa Tomić, komandir vatrogasno spasilačke čete  iz Vatrogasno-spasilačke službe Požarevac.

Kako Boom93 saznaje vatrogasne ekipe su na terenu i rade na lokalizaciji požara. Vatrogasna vozila se nalaze i pored trake za ugalj jer je požar izbio u neposrednoj blizini trake.

deponija Kostolac požar
Foto/ E.Š. deponija u Kostolcu požar

Gori oko deponije trava i drugo zeleno nisko rastinje. Na terenu su  dve kostolačke ekipe i jedna požarevačka. Radne mašine rade na gašenju. Uzrok požara je još uvek nepoznat“- rekao je u izjavi za Boom93, komandir  vatrogasno spasilačke čete.

dim na deponiji
foto/E.Š deponija u Kostolcu

Podsećamo  da je  deponija   u Kostolcu počela da gori  pre nekih  10 dana, a pre tri dana  vatrogasci su ugasili požar. Kostolačka deponija je gorela  i prethodnih godina više puta.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Dobro napisano g-đice Spasojević!

  Postoje dva osnovna problema,zbog kojih nastaju svi požari na teritoriji Srbije! Prvi problem je nestručno i loše „građenje“ lokalnih poludivljih deponija! Drugi problem je Solarni vetar,koji izaziva katastrofalne požare,uglavnom na otvorenom!

  „Normalno“ je da „ponovo“ gori deponija u Kostolcu,jer nikada nije ni ugašena!?! Osnovni problem zbog koga ne može doći do kompletnog gašenja požara je fermentacija organskog otpada,pri čemu se oslobađa metan,koji je sklon samozapljivanju! Ali tu činjenicu je je znaju „komandiri“ vatrogasnih jedinica,jer su posle 3 meseca kursa postali vatrogasci i komandiri!!!

  Hebi ga,zna se ko može da komanduje vatrogascima i sektorom za vanredne situacije,znači ne nesposobni partijski kadrovi,već stručni i obučeni ljudi!!!

  Bukagije i LUSTRACIJA za sve vlastodržce-kabadahije i nesposobne partijske kadrove!!!

  POBUNA DO SLOBODE!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend