Društvo

Kristofer Hil o Bambiju, važnoj američkoj investiciji, stabilizaciji odnosa i značaju medija (VIDEO)

Foto: Boom93

Foto: Boom93

Ambasador SAD gospodin Kristofer Hil posetio je danas fabriku Bambi koja posluje u sklopu kompanije Coca-Cola HBC. Tom prilikom Boom93 razgovarao je sa gospodinom Hilom o važnoj američkoj investiciji u Požarevcu, izvozu na Kosovo i nova tržišta, kao i o aktuelnom procesu izmene i dopune medijskih zakona i značaju lokalnih medija za demokratsko društvo.

Ambasador je izrazio veliko zadovoljstvo i ponos što je jedna američka firma doprinela jačanju Bambija, koji je nastao šezdesetih godina prošlog veka kao mala lokalna fabrika.

Komentarišući odluku kosovskih vlasti da zabrani uvoz dobara proizvedenih u Srbiji, ambasador navodi: „Ne mogu da razumem jednu takvu odluku. Kada pogledate ove proizvode koji su za mnogu decu u ovom delu sveta bili prva čvrsta hrana koju su ikada probali, pomislim kako bih voleo da je i meni mama davala Plazmu kada sam bio mali. Tako da, ne mogu da razumem kako takve odluke doprinose bilo čemu.“

On smatra da zemlje regiona treba da rade na međusobnom približavanju i jačanju odnosa radi kreiranja dobre atmosfere u društvu.

Veliku ulogu u kreiranju upravo takve atmosfere igraju i mediji, te je gospodin Hil povodom izmena i dopuna medijskih zakona rekao sledeće: „Veoma pomno pratimo tu situaciju iz nekoliko razloga. Za početak smatram da je taj proces od osnovnog značaja za budućnost Srbije, njene demokratske vrednosti i demokratsku budućnost. Dakle, važno je sa te tačke gledišta. Ali, od izuzetne je važnosti i za proces pristupanja Srbije Evropskoj Uniji.“

O čemu smo sve još razgovarali sa ambasadorom, možete poledati u video snimku u nastavku.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka originalnom izvoru (boom93.rs).