Društvo

Kučevu 15 miliona dinara za nove puteve i trotoare

Ivan Rajičić
FOTO: I.Rajičić
Opština Kučevo je na javnom pozivu Ministarstva privrede za podršku unapređenja poslovne infrastrukture kroz projekte dobila 15 miliona dinara.

Kako je u izjavi za Boom93 rekao predsednik opštine, Ivan Rajičić, dobijena sredstva će kroz projekte biti upotrebljena za unapređenje putne infrastrukture u ovoj opštini.

“Dobijena sredstva upotrebićemo za projekte asfaltiranja puteva u selima I izgradnju trotoara u samoj opštini Kučevo”, naveo je predsednik.

Ministarstvo privrede donelo je odluku o rasporedu i korišćenju 646,5 miliona dinara za podršku unapređenja poslovne infrastrukture kroz projekte u 20 opština i gradova.

Najveći dobitnicu su Novi Pazar koji za rekonstrukciju pristupne saobraćajnice do poslovne zone Mur dobija 62 miliona dinara, te Trstenik sa 52,8 za rekonstrukciju putne mreže u cilju razvoja turizma i privrede, i Kikinda sa 45,3 miliona dinara za izgradnju saobraćajnih površina u radnoj zoni Rasadnik.

Na listi dobitnika podrške, pored opštine Kučevo su i Blace, Subotica za Čantavir, Sokobanja, Paraćin, Lebane, Tutin, Ljig, Knić, Bajina Bašta, Vranje, Doljevac, Ćićevac, Rača, Babušnica, Kruševac i Žitište.

Podrška ministarstva je do pune vrednosti projekta bez PDV-a za lokalne samouprave iz četvrte i treće grupe razvijenosti, a do 60 posto vrednosti za one iz druge i prve grupe razvijenosti.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend