Društvo

Majska gitarijada u drugačijem izdanju

Foto: Boom 93/S. Lisac
Prošle godine gitarijada nije održana zbog aktuelne epidemiloške situacije sa korona virusom. Kako ne bi prošla još jedna godina bez jedne od najstarije muzičke manifestacije, organizatori su odlučili da se gitarijada održi, ali u nešto drugačijem formatu.

Jedan od organizatora gitarijade, pri Centru za kulturu Požarevac, Bojan Gačević rekao je da će mladi autorski bendovi imati priliku da ove godine učestvuju u tamičarskom delu u online formatu. Prijave na konkurs mogu se dostaviti do 15. aprila. Izabrani bendovi moći će da se predstave svojim snimcima online. Izabraće se tri autorska benda koja će dobiti novčane nagrade i biti snimljena u Centru za kulturu.

“Predsednik žirija, Branimir Lokner će sa ostalim članovima odabrati tri benda, koja ćemo usnimiti na Velikoj sceni Centra za kulturu. Njima ćemo dodeliti novčane nagrade kao i prethodnih godina. Na taj način ćemo se odužiti ne samo  gitarijadi i ljudima koji su svih ovih 39 godina učestvovali u organizaciji,  već i bendovima i mladim rokerima.”, rekao je za Boom 93 Bojan Gačević.

Inače, i ove 2021. godine gitarijada će se organizovati po istim principima odnosno svaki bend mora da bude autorski, bez  zvaničnog izdanja i da do sada nije učestvovao u takmičarskom delu gitarijade.

Za pobednika Majske gitarijade, održane poslednji put 2. maja 2019. u Požarevcu, proglašen je bend Znoj iz Pančeva. Drugo mesto osvojio je Jamsexshn iz Požarevca, a treće bend Hazel iz Niša.  Majska gitarijada je, posle Zaječarske, jedna od najstarijih u Srbiji i traje već skoro 40 godina.  Održava se u dnevnoj varijanti, u dva dela,  takmičarskom i revijalnom. 

Prijavu na 39. Majsku gitarijadu možete pronaći OVDE. Popunjenu prijavu poslati na majskagitarijada@gmail.com.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend