Društvo Ekonomija

Mali: U četvrtak leže 5.000 dinara za penzionere

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će se Zakonom o digitalnoj imovini pogotiti pravo u metu, i da Srbija hoće da ide u korak sa svetom.
N1/Printscreen

On je poručio i da država iz godine u godinu ide sa smanjenjem opterećenja na zarade, programima za zapošljavanje, pdorškom za žensko preduzetnjištvo

Mali je rekao da se u ovom trenutku ne razmišlja o novom odlaganju plaćanja poreza i doprinosa.“ S obzirom na privrednu aktivnost, da nemamo lokdaun, da imate mogućnost da u 24 rate isplatite, mislim da je to preuranjeno“, rekao je Mali za TV Prva odgovarajući na pitanja građana.

Rekao je da država mora na neki način da se finasira i održi.

Govoreći o pomoći sektoru ugostiteljstva, Mali kaže da su ugostitelji imali 6 minimlanih zarada u devet meseci krize. „Maksimalno smo uradili, to je novac svih poreskih obveznika“, rekao je Mali i naveo da je to ogromna pomoć države.

„Nema greške da ćemo reagovati ponovo ako se ta potreba ukaže“, rekao je Mali.

On je poručio da u najvećoj krizi na svetu Srbija pokazuje „da je otprona, da može da reaguje, da je njena ekonomija mnogo stabilnija nego što su mislili“.

Mali je naveo da u četvrtak za 1,7 milion penzinonera leže 5.000 dinara. „To je kruna podrške“, rekao je Mali.

On je naveo i da ljudi sve više vide koliko je važno da se uzme fiskalni račun, koliko je važno da se plate porezi. „Samo želimo da gradimo jednu uređenu državu, uređen sistem“, rekao je Mali.

Upitan da li će se pomoći zaposlenima u kulturi, Mali je pozvao zaposlene u toj oblasti da daju neke predloge.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend