Društvo Ekonomija

Mali: Za budžetskih 100 evra se prijavilo 6,2 miliona gradjana, prijava do večeras

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da se do sada za budžetsku pomoć od 100 evra prijavilo više od 6,2 miliona gradjana i dodao da oni koji e nisu priavili, to mogu da učine do večeras.
Pixabay/ilustracija

„Prezadovoljan sam. Broj ljudi pokazuje kako smo pogodili meru koja je gradjanima neophodna. Pokazali smo da imamo novac, da smo stabilni i da smanjujemo negativne posledice epidemije korona virusa“, kazao je Mali za TV Prva.

Gradjanima koji se danas budu prijavli za taj budžetski novac namenjen za lakše prevazilaženje epidemije korona virusa, biće isplaćen u ponedeljak.

Naveo je da je država isplatila drugu od tri minimalne zarade za više od milion radnika zaposlenih u 235.000 preduzeća.

„Na pravi način podržavamo našu privredu, da se zahukta i krene da radi“, rekao je Mali.

Naglasio je da je „velika stvar“ što je u Srbiji od početka epidemije u martu broj zaposlenih gradjana veći za više od 6.000. Ocenio je da je do toga došlo zbog mera Vlade Srbije, kao i zbog poslova poput dostave hrane koji su prošireni zbog vanrednog stanja.

Najavio je više od 20 dodatnih mera podsticaja za zapošljavanje u Srbiji za gradjane koji su ostali bez posla, ili nisu imali ni pre epidemije ili su pak došli iz inostranstva.

Kazao je da će u narednih par dana izaći u javnost sa tim merama i dodao da će njima biti zaokružen paket ekonomskih mera uvedenih zbog epidemije korona virusa.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend