Društvo Ekonomija

Mali:Penzionerima dodatnih 50 evra pomoći u septembru, prijave kreću krajem aprila

50 eura
Foto/ilustracija 50 Eur
Građani će u drugoj polovini aprila moći da se putem kol centra i sajta trezora Srbije prijavljuju za pomoć države od dva puta po 30 evra, a za penzionere sledi dodatnih 50 evra, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je gostujući na TV Prva rekao da će penzionerima dodatnih 50 evra biti isplaćeno u septembru, a podsetio je i da se prošle godine za finansijsku pomoć prijavilo 6,2 miliona građana.

„Onima koji se prijave za 30 evra automatski će biti isplaćeno i drugih 30 evra“, rekao je.

Kada je reč o penzionerima, oni neće morati da se prijavljuju uopšte, jer, kako je objasnio Mali, postoji uhodan sistem sa Fondom PIO oko isplata najstarijima.

Za pomoć neće morati da se prijavljuju ni korisnici socijalne pomoći, a njih ima oko 150.000. i za njih postoje podaci i pare će im biti isplaćene i bez prijavljivanja.

Na pitanje kako odgovara na pojedine kritike koje govore da pomoć treba dati samo najugroženijima, Mali kaže da su svi građani bili ugroženi zbog pandemije.

„Hoćemo da pokažemo solidarnost i jedinstvo, smatramo da svi građani treba da dobiju pomoć ako za to ima mogućnosti, a ima“, istakao je sagovornik TV Prva.

Najavio je i tri puta po 50 odsto minimalne zarade za svakog zaposlenog u mikro, malim i srednjim preduzećima.

Pomoć će, podsetio je, dobiti i prevoznici.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Mislis za one koji dozive do septembra. Zamolio bi te da pozuris jer moj cale ima 95 godina , pa mu je septembar malo suvise daleko.

%d bloggers like this:
Send this to a friend