Društvo

Marjanović: Građani bacaju otpad oko kanti za smeće, a psi ga razvlače (FOTO)

FOto;  JKP komunalne službe

FOto; JKP komunalne službe

Postoje nekoliko lokacija u gradu gde građani bacaju otpad oko kanti za smeće i tu stvaraju velike količine đubreta. Primer je ulica Požarevačkog partizanskog odreda.

Javno komunalno preduzeće „Komunalne službe“ skreće pažnju na ovaj problem i apeluje na građane da se odgovorno odnose prema životnoj sredini, te da poštuju radnike koji taj otpad iznose kao i sam grad u kome žive.

Gradjani prave nagomilane gomile otpada gde se stvaraju ozbiljni problemi, u smislu da je neophodno mnogo više vremenena radnicima ovog preduzeća da taj otpad iznesu. Takođe, dešava se da psi razvlače taj otpad i tako se stvara ružna slika naše sredine, grada, javnog preduzeća i naših građana, kaže direktor Komunalnih službi u Požarevcu, Marko Marjanović.

Baner Boom93 Android aplikacija

Podsetio je da je Grad Požarevac u saradnji sa JKP „Komunalne službe“ obezbedio besplatne plastične kante za sve korisnike koji žive u objektima individualnog stanovanja. Kante su se delile 2019. godine i u tim kantama je neophodno odlagati sav kućni otpad. Na taj nacin čuvamo životnu sredinu, pomažemo javnom preduzeću i činimo Požarevac lepšim.