Društvo

Marjanović: Građani bacaju otpad oko kanti za smeće, a psi ga razvlače (FOTO)

FOto; JKP komunalne službe
Postoje nekoliko lokacija u gradu gde građani bacaju otpad oko kanti za smeće i tu stvaraju velike količine đubreta. Primer je ulica Požarevačkog partizanskog odreda.

Javno komunalno preduzeće „Komunalne službe“ skreće pažnju na ovaj problem i apeluje na građane da se odgovorno odnose prema životnoj sredini, te da poštuju radnike koji taj otpad iznose kao i sam grad u kome žive.

Gradjani prave nagomilane gomile otpada gde se stvaraju ozbiljni problemi, u smislu da je neophodno mnogo više vremenena radnicima ovog preduzeća da taj otpad iznesu. Takođe, dešava se da psi razvlače taj otpad i tako se stvara ružna slika naše sredine, grada, javnog preduzeća i naših građana, kaže direktor Komunalnih službi u Požarevcu, Marko Marjanović.

Podsetio je da je Grad Požarevac u saradnji sa JKP „Komunalne službe“ obezbedio besplatne plastične kante za sve korisnike koji žive u objektima individualnog stanovanja. Kante su se delile 2019. godine i u tim kantama je neophodno odlagati sav kućni otpad. Na taj nacin čuvamo životnu sredinu, pomažemo javnom preduzeću i činimo Požarevac lepšim.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend