Društvo

Marjanović: Očišćeno preko 20 divljih deponija

FOTO: M.Marjanović
Javno komunalno preduzeće "Komunalne službe" je u okviru svog akcionog plana koji sprovodi u prethodnom periodu očistilo preko 20 divljih deponija.

„U skladu sa našim mogućnostima u smislu radne snage i u okviru akcionog plana čišcenja divljih deponija do juna meseca je očišćeno 17 mesnih zajednica, odnosno preko 20 lokacija divljih deponija“, naveo je direktor ovog preduzeća Marko Marjanović.

Prema njegovim rečima, u okolini grada postoji veliki broj divljih deponija i one imaju prvobitno vizuelan loš efekat, mogu na više načina ugroziti zdravlje ljudi koji preturaju po takvom odlagalištima ili okolnog stanovništva, kao i zagađenje vazduha, vode i zemljišta.
FOTO: M.Marjanović

„Divlje deponije se redovno pale, pa osim jasne opasnosti koju požar predstavlja za susedna područja, one su i potencijalni zagađivači vazduha, vode (površinske i podzemne) i zemlje“, zaključio je direktor.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar