Društvo

Matić: Presuda za ubistvo Ćuruvije do kraja 2021, konačnu reč daće Apelacioni sud

Foto: Medija centar Beograd
Predsednik Komisije za istraživanja ubistava novinara Veran Matić izjavio je da očekuje da se na jesen okončaju završne reči na ponovljenom sudjenju za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije i da sudsko veće donese presudu u ovoj godini.

„Kao što je poznato Apelacija je dala zahteve za pojašnjenje presude i ja očekujem da na to nećemo predugo čekati, jer u ovom ponovljenom sudjenju nije bilo novih dokaznih postupaka“, rekao je Matić za list Danas.

Njegova procena je da će Apelaciono veće doneti konačnu presudu.

On se nada da će žalbeni postupak i proces koji bude vodila apelacija biti završeni u razumnom roku.

Kako je još naveo, tužilac je u završnoj reči tražio maksimalne kazne za sve optužene što odgovara i težini dokaza iz same optužnice i samom počinjenom delu.

„Pitanje nasilja nad novinarima, nekažnivost ubistava novinara, sve je važnija tema i sam proces u kojem je učestvovala Komisija za istraživanje ubistava novinara veoma je značajan u borbi protiv nekažnjivosti“, rekao je Matić.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend