Društvo

Matić: Srbija među 22 najbolje destinacije za posetiti u 2022. godini

(BETAPHOTO/Ministartsto trgovine, turizma i  telekomunikacija/DS)

(BETAPHOTO/Ministartsto trgovine, turizma i telekomunikacija/DS)

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je renomirani Condé Nast Traveler magazin uvrstio Srbiju među 22 najbolje destinacije za posetiti u 2022. godini, navodi se u saopštenju.

„Veoma smo ponosni na činjenicu da je istaknuta reputacija Beograda kao odlične gastronomske i destinacije sa bogatim noćnim životom, kao i Novog Sada koji će 2022. godine poneti titulu Evropske prestonice kulture. Srbija je dodatno tokom pandemije postala atraktivna destinacija globalno i verujemo da će naredna turistička godina pokazati sav trud i rad koji smo uložili u mapiranje Srbije kao turističkog brenda“, istakla je Matić, navodi se u saopštenju.

Baner Boom93 Android aplikacijaKako se dodaje, Condé Nast Traveler je vodeći svetski mesečni magazin koji se bavi putovanjima, turističkim destinacijama, hotelijerstvom, gastronomijom, kao i automobilskom industrijom, modom i digitalnim trendovima. Pokrenut u SAD 1987. godine, danas postoji devet različitih međunarodnih izdanja ovog časopisa.