Društvo

Matić: Srbiju ove godine posetilo 2,5 miliona turista

(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)
Srbiju je ove godine posetilo 2,5 miliona turista koji su ostvarili 10 miliona noćenja, a devizni priliv od turizma je 1,15 miijardi evra zaključno sa septembrom, izjavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je, uoči konferencije Svet u 2022. u organizaciji Color Media Communications, istakla da se u narednoj godini očekuje „zdravstvena stabilizacija“ u celom svetu što će „doneti nove izazove“.

Baner Boom93 iOS aplikacija za Vesti„Zato je dobro da se Srbija pozicionirala na turističkom tržištu – o čemu govori izbor Mokre Gore među nekoliko najlepših sela na svetu od strane Svetske turističke organizacije ili ulazak beogradskih restorana u Mišlenov vodič“, rekla je Matić ističući da Srbiju „prepoznaju kao svetsku turističku destinaciju“.

Matić je, govoreći o sektoru trgovine, ocenila da su na delu poremećaji u energetskom sektoru, a da su Vlada i resorno ministarstvo uspeli da pravovremenom reakcijom spreče dalje poremećaje i snabdevanju tržišta osnovnim namirnicama.

„Pokazali smo da razmišljamo o socijalnom najugroženijima i da nećemo dozvoliti da na snabdevenost i cene na našem tržištu utiču poremećaji na svetskom tržištu, za koje verujemo da će se u sledećoj godini stabilizovati“, rekla je Matić.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend