Društvo

Maturanti prvi veći ispit položili: Žurka protekla bez problema

FOTO:Boom93/N.Stojićević

FOTO:Boom93/N.Stojićević

Maturanti srednjih škola u Požarevcu juče su na žurci koju je za njih organizovao grad Požarevac bili na visini zadatka i pokazali da se završetak srednje škole može proslaviti bez incidenata i problema.

Kako je za Boom93 rekla doktorka Tijana Rakić iz ekipe Hitne pomoći koja je juče dežurala tokom maturantske žurke, sve je prošlo u najboljem redu, uz jednu malu intervenciju.

„Imali smo jednu intervenciju, ali je maturantkinja kojoj je pomoć pružena bili umorna i iscrpljena zbog celodnevnog slavlja, tako da smo joj samo pružili pomoć zbog premorenosti. Što se tiče ostalih maturanata i žurke, sve je prošlo u najboljem redu, tako da je za nas iz Hitne prethodno veće u centru bilo mirno“, navela je Rakić.

Baner Boom93 Android aplikacija

Podsetimo, maturanti srednjih škola juče su u centru grada proslavili završetak srednje škole na žurci tokom koje su nastupila tri DJ-a, Nikola Pajić, Vlada Pejca i Grozda. Na kraju su svirali i trubači.

Tokom žurke radi što veće bezbednosti srednjoškolaca, bile su uključene sve bezbednosne strukture, a nakon žurke bila je pojačana kontrola saobraćaja u gradu.

Maturantima Požarevačke gimnazije juče su završili školovanje, dok sledeće nedelje u petak 3. juna, nastavu završavaju maturanti srednjih stručnih škola – trogodišnjih i četvorogodišnjih.