Društvo

Medicinska škola obeležila 75 godina rada

Foto: Neda S.
Iza uspeha svakog učenika krije se podrška mentora, nastavnika, bilo da vrednuje ili analizira njihov rad i savetuje, daje povratne informacije o radu, upućuje im konstruktivne kritike ili ih ohrabruje, rekla je direktorka Medicinske škole, Tina Kaplarević na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 75 postojanja i rada ove škole.

Direktorka Medicinske škole je rekla da svi zaposleni u medicinskoj školi nastoje svakodnevno da učeniku pruže kvalitetna i funkcionalna znanja, veštine i životne stavove, podstičući ih istovremeno na svestran razvoj ličnosti i takmičarski duh uz saradnju i međusobno uvažavanje.

Gradonačelnik Grada Požarevca, Saša Pavlović zahvalio se svim prosvetnim radnicima ove škole na naučenim prvim koracima u medicini hiljade učenika Medicinske škole Požarevac.

„Oni nisu spašavali samo živote stanovnika Požarevca i Braničevskog okruga. Mnoge od njih je sudbina odvela na različite krajeve Evrope i sveta, pa se može reći da je broj onih koji imaju vama da zahvale daleko veći od ovog područja u kome se nalazimo“ .

Svečani program pripremili su učenici medinske škole u Požarevcu koji je održan u Centru za kulturu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Jedan jedini i neponovljivi direktor ove ugledne srednje škole bio je pok. Ilija Šinik, prof.srpskog jezika i književnosti. Pre svega vrstan pedagog i drug deci, a potom profesor i dugogodišnji direktor ove škole, koga brojne generacije medicinskih sestara i tehničara, laboranata, zubnih tehničara, farmaceutskih tehničara pamte i sećaju ga se po dobrim delima i roditeljskom stavu prema svojim učenicima. Čestitke povodom ovog značajnog jubileja Medicinske škole sadašnjoj generaciji profesora i stručnih saradnika ove institucije.

%d bloggers like this:
Send this to a friend