Društvo

Meštani Kličevca i okolnih naselja najavili izlazak traktorima na plodne njive koje je grad predvideo za deponiju

Parcela na kojima je planirana regionalna deponija
Meštani Kličevca i okolnih sela nezadovoljni odlukom Skupštine grada o lokaciji za izgradnju regionalne deponije najavili su da će traktorima izaći na plodne njive koje su izmenama Prostornog plana grada Požarevca predviđene za deponiju.

„Meštani Kličevca, Kurjača, Rečice, Bubušinca, Bradarca, Majilovca i drugih okolnih sela izaći će u nedelju 10. jula u 10 časova, sa svojim traktorima i poljoprivrednom mehanizacijom, na plodne njive koje Gradska skupština želi da pretvori u regionalnu deponiju smeća.Time će iskazati nezadovoljstvo odlukom Gradske skupštine o izmeni Prostornog plana”, navodi se u saopštenju Udruženja “Kličevački idol”.

Podsetimo, meštani su i tokom prošle godine izrazili nezadovoljstvo planovima grada da se njive u okolini ovih sela iskoriste kao lokacija za izgradnju regionalne deponije.

Foto: Boom93/M.Veljković

Kako su ranije za Boom93 izjavili na području Braničevskog okruga ima dosta površina koje se nalaze daleko od naseljenih mesta i koje bi bile pogodne za izgradnju regionalne deponije, kao i da su prve kuće meštana Kurjača na samo 1.500 metara udaljenosti od parcela na kojima će biti deponija.

Ovo je odgovor meštana ovih sela na nedavnu odluku Skupštine grada Požarevca o izradi druge izmene i dopune Prostornog plana grada Požarevca u delu koji se odnosi na određivanje lokacije za izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom u ataru sela Kličevac.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • A sto najavljujte, izadjite svi na svoje njive, razapnite satore i strajkute gladju. Kako su oni dosli na vlast? Toma sedeo na stiropol, pa ste svi glasali za njih! Sad je frka, a Vi samo pricate po drustvenim mrezama! Ugledajte se na holandjane! E moji seljaci!

%d bloggers like this:
Send this to a friend