Društvo

Mihajlović: Država obezbedila dovoljne količine energenata u rezervama za više od 40 dana

(BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/MO)
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas je Srbija energetski stabilna i da ima dovoljne količine nafte, naftnih derivata i drugih energenata u rezervama za više od 40 dana.

Ona je rekla da država raspolaže dovoljnim količinama mazuta, dizela i benzina za domaćinstva i privredu i da je obezbedjeno stabilno snabdevanje.

„Država je obezbedila dovoljne količine mazuta, dizel goriva i benzina i imaćemo dovoljno električne i toplotne energije i energenata za celu zimsku sezonu. U rezervama imamo dovoljno nafte i naftnih derivata za više od 40 dana, što je dovoljno za reagovanje u slučajevima poremećaja u snabdevanju. Rezerve mazuta kojima raspolažu EPS, Republička direkcija za robne rezerve, obavezne rezerve i toplane su veće od 70.000 tona, a samo u robnim rezervama imamo 20.000 tona dizela i pet hiljada tona benzina“, kazala je Mihajlović, saopštio je njen kabinet.

Dodala je da je Ministarstvo energetike za prethodnih godinu dana povećalo rezerve, za koje je nadležno, za 45 odsto.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend