Društvo

Mihajlović: Država stoji uz EPS, prioritet pripreme za zimu

(BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ZORAN PETROVIC)
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da država stoji uz Elektroprivredu Srbije (EPS), te da je prioritet priprema za zimu, kao i postavlajnje tog javnog preduzeća na "zdrave noge".

„EPS je najvažniji energetski subjekt, od koga presudno zavisi energetska bezbednost Srbije. Država stoji uz EPS, pred nama je veliki posao da se spremimo za zimu, a istovremeno treba da se uradi sve da EPS u 2023. godini bude na zdravim nogama“, kazala je ona nakon sasatanka sa poslovodstvom EPS-a, predvodjenih v.d. direktorom Miroslavom Tomaševićem, objavilo je ministarstvo.

Kako je dodala, važno je da postoji i jasan plan kad je reč o investicijama, kao što su reverzibilne hidroelektrane „Đerdap 3“ i „Bistrica“, novi kapaciteti iz OIE, kako bi država bila energetski bezbedna u narednim decenijama.

Baner Boom93 Android aplikacija

V.d. direktora EPS Miroslav Tomašević informisao je ministarku o proizvodnji i stanju na deponijama uglja, proizvodnji električne energije u termoelektranama i hidroelektranama, kao i planiranim remontima i spremnosti EPS-ovih kapaciteta za zimu.

Predstavnici EPS-a su istakli i „opredeljenost EPS-a da dugoročno radi na razvoju zelene energije“, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku su razmatrani i planovi EPS-a u vezi sa investicijama u izgradnju novih kapaciteta, gde je ocenjeno da je potrebna veća saradnja, posebno kad je reč o velikim projektima.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi. Podrži Boom93

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend