Društvo

Mihajlović: Ne okrećimo glave kad vidimo nasilje nad ženama

Foto: Boomm93/MMV
Predsednica vladinog Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, ministarka Zorana Mihajlović, istakla je, povodom obeležavanja Dana sećanja na ubijene žene žrtve nasilja, da su ključne saradnja i koordinacija između svih institucija i organizacija kako bi žene i devojčice živele u okruženju sa nultom tolerancijom na sve oblike nasilja.

Ona je istakla, u pisanoj izjavi, da se nasilje nad ženama dešava svuda, „ima ga kako u centru glavnog grada, tako i u ruralnim područjima“, napominjući da kao pojedinci ne smemo da okrećemo glavu kada smo svedoci nasilja“.

Kako je dodala, moramo i da institucionalno nastavimo da radimo na jačanju zajedničkog i koordinisanog odgovora na nasilje.

„Zahvaljujući radu institucija, unapređenom zakonodavnom i strateškom okviru u ovoj oblasti i društvenim pokretima kao što su NisamPrijavila, menja se svest javnosti i žene sa iskustvom nasilja su dodatno ohrabrene i podržane da prijave nasilnike i potraže pomoć“, rekla je Mihajlović.

Vlada je na njen predlog usvojila oduku da je 18. maj Dan sećanja na ubijene žene žrtve nasilja, kao rezultat zajedničke inicijative mreže nevladinih organizacija „Žene protiv nasilja“ i Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend