Društvo

Milena Miletić, vicešampionka Evrope u bikini fitnesu ide na Svetsko takmičenje u Južnu Koreju, Grad obezbedio novac

Foto: S.Lisac
Grad Požarevac obezbedio je sredstva u iznosu od 3 hiljade evra kako bi Milena Miletić mogla da ode u Južnu Koreju na Svetsko takmičenje u bikini fitnesu, koje se održava od 18. do 23. oktobra ove godine.

Milena Miletić iz Požarevca ima tek 17 godina i već je postala evropska vicešampionka u bikini fitnesu. Na takmičenju u Španiji osvojila je srebrnu medalju. Takmičila se i u juniorskoj i u seniorskoj kategoriji.

Odlazak na Svetsko takmičenje u Južnu Koreju iziskuje dosta novca, te je Grad Požarevac odlučio da izdvoji novac za njen odlazak.  Tim povodom upriličen je prijem u kabinetu gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića koji joj je čestitao na postignutom uspehu na Evropskom juniorskom takmičenju u fitnesu, gde je osvojila drugo mesto.

„Smatram da svaka od medalja koja se osvoji na nekom takmičenju zaslužuje pažnju svih Požarevljana, kao i pažnju mojih saradnika i mene. I ubuduće ćemo svakog našeg uspešnog sportistu da primamo u gradsko zdanje i da iskazujemo pažnju, ali i odgovornost da im pomažemo na njihovom putu ka ostvarenju što boljih rezultata. Milena je postigla zavidan rezultat na Evropskom takmičenju i grad Požarevac je odlučio da joj pomogne na njenom putu ka Svetskom juniorskom i seniorskom prvenstvu koje će se odvijati u Južnoj Koreji, i izdvojio 3.000 evra pomoći da Milena ode i da u Južnoj Koreji proba da „napadne“ neka od prva tri mesta.“, rekao je gradonačelnik.

Foto: S.Lisac

Milena Miletić je rekla da svoju konkurenciju upozna na samom takmičenju, ali konkurencija uvek bude velika, pogotovo na tim većim takmičenjima. U Srbiji je na takmičenju bilo desetak žena, na Balkanskom 20, isto toliko i na Evropskom. Tako da očekujem da će na Svetkom biti još.

Milenin trener, Aleksandar Trajić kaže da je Miletić najperspektivnija i najmlađa takmičarka u Evropi koja ide na Svetsko takmičenje. „Na svakom prvenstvu i Balkanskom, i prvenstvu Srbije uvek je osvajala prvo mesto, tek je na Evropskom u mlađoj junior kategoriji bila druga, a u celokupnoj konkurenciji sa seniorima, starijim takmičarkama bila je u 10 najboljih u Evropi“, rekao je Trajić.

Boom 93 je i ranije razgovarao sa Milenom Miletić o pripremama za takmičenja.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend