Društvo Ekonomija

Ministarka Obradović sa MMF razgovarala o odlaganju reforme sistema plata u javnom sektoru

(BETAPHOTO/MDULS/Novak Sepelj/DS)
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je danas da je reforma sistema plata u javnom sektoru odložena do 2025. godine zbog pandemije korona virusa, ali da postoji prostor za "postepeno otklanjanje nelogičnosti u pogledu plata i ujednačenja stanja".

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Obradović je na onlajn sastanku sa delegacijom Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodio šef misije Jan Kes Martejn, istakla da ministarstvo i vlada Srbije ostaju posvećeni sprovodjenju pomenute reforme u skladu sa potrebama javne uprave i novom Strategijom, koja je usvojena ove godine.

Ministarka je navela i da je tokom svog mandata održala veliki broj sastanaka sa gradonačelnicima i predsednicima opština u Srbiji na temu izdavanja saglasnosti za zapošljavanje u javnom sektoru, i ocenila da je saradnja sa funckionerima na lokalu po ovom pitanju na visokom nivou.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend