Društvo

Ministarstvo dodelilo sredstva za uklanjanje divljih deponija, Požarevac nije učestvovao

Foto: Pixabay/Ilustracija
Ministarstvo za zaštitu životne sredine dodelilo je sredstva za sufinasiranje projekata opština i gradova za prevenciju nelegalnog odlaganja otpada i njegovo uklanjanje.

Na Javni konkurs pristigla je ukupno 91 prijava.

Komisija ministarstva odobrila je 43 projekta opština i gradova. Među njima su i dve opštine sa teritorije okruga.

Opštini Kučevo je projekat „Sprečavanja nelegalnog deponovanja otpada i prevencije nastajanja novih divljih deponija na teritoriji ove opštine“ odobreno 1 207 219, 20 dinara. Sredstva na ovom konkursu dobila je i opština Golubac. Njima je komisija za projekat „Prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje divljih deponija u naseljima Maleševo, Snegotin, Кudreš, Bikinje i Barič“ odobrila 1 450 000 dinara.

Projekat opštine Veliko Gradište komisija nije prihvatila.

Na ovaj konkurs Grad Požarevac nije poslao projekat.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Bravo,Markoni, bravo,opet u tvom tekstu je prezentirana činjenica da su loklani vlastodržci-kabadahije nesposobni, nezainteresovani i bahati!!!

    Naravno da nije predata konkursna dokumentacija od strane „gradonačelnika“ i loklanih vlastodržca-kabadahija,jer su de de facto i de jure funkcionalno nepismeni i nesposobni, jednostavno ne znaju sva slova i sve brojeve! Grad Požarevac Požarevac je pun divljih deponija,samo nesposobni „gradonačelnik“ to ne želi da vidi,što je „normalno“,jer kada sedne u luksuzni službeni automobil (koji smo mi kupili), jednostavno se kroz zatamljena stakla ne vidi beda i propast grada i građana!?! Još kada je „gradonačelnik“ pod …….,što je često,onda tek ne vidi ništa,doduše i preplaćeni službeni vozač brzo vozi!?!

    Bukagije i LUSTRACIJA za sve vlastodržce-kabadahije!!!

    POBUNA DO SLOBODE!!!

  • eh…ovom sns-ovcu iz Klenovnika deponije su normalno stanje stvari. Kako je dosao na mesto gradonacelnika tako su pocele da nicu deponije gde nikada ranije nisu postojale. O odrzavanju zelenila po gradu itd. ne vredi trositi ni reci…

%d bloggers like this:
Send this to a friend