Društvo

Ministarstvo odbrane Srbije: U toku vežba Ratnog vazduhoplovstva i Protiv-vazduhoplovne odbrane

Foto: Pixabay/Ilustracija
Ministarstvo odbrane je večeras saopštilo da se ove nedelje "na poligonima za obuku, u rejonima mirnodopskih lokacija i u vazdušnom prostoru Republike Srbije", obavlja zajedničko taktičko uvežbavanje Ratnog vazduhoplovstva  i Protiv-vazduhoplovne odbrane.

Uvežbavanje nazvano „Nebeski štit 2022“ se izvodi „s ciljem provere osposobljenosti komande i jedinica ovog vida Vojske Srbije za izvođenje vazduhoplovne podrške, protiv-vazduhoplovnih dejstava, vazdušno osmatranje, javljanje i navođenje i traganje i spasavanje“.

Tokom više dana avijacijske i artiljerijsko-raketne jedinice za protiv’vazduhoplovna dejstva, uz podršku jedinica veze i vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja, „uvežbavaju dejstva u skladu sa svojom namenom“.

Ministarstvo u saopštenju kaže da „ostvareni rezultati potvrđuju visok nivo sadejstva i obučenosti jedinica za realizaciju borbenih zadataka, kao i da su savremena borbena sredstva koja su odnedavno u naoružanju Vojske Srbije u potpunosti integrisana u jedinstveni sistem koji obezbeđuje slojevitu, pouzdanu i efikasnu zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend