Društvo

Ministarstvo pozvalo predstavnike poljoprivrednih udruženja na razgovor, blokada u toku (FOTO)

Foto: S. LIsac
Resorno ministarstvo reaguje na protestne blokade saobraćaja širom Srbije, koje se dešavaju i u Požarevcu. Uputili su saopštenje predstavnicima udruženja i pozvali na razgovor.  Iz udruženja poljoprivrednika "Stig" saznajemo da je blokada puta u toku, te da čekaju dolazak predstavnika ministarstva poljoprivrede.

Pozivamo predstavnike udruženja iz Požarevca, Pančeva i Srbobrana na razgovor sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede o svim iznetim temama. Zaposleni Ministarstva kao i do sada će uvek biti na raspolaganju svim poljoprivrednicima, spremni da odu u bilo koje mesto koje poljoprivrednici predlože, kako bi dalje nastavili da zajedno rešavamo sve probleme u poljoprivredi. Verujemo da je to jedini način da se prevaziđu izazovi sa kojima se svi suočavamo, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ovim putem pozivamo vas da nas kontaktirate na broj telefona Ministarstva poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede 064  81 88 794, kako bismo u najkraćem mogućem roku organizovali sastanak sa vama.

Potpredsednik udruženja „Stig“, Aleksandar Milovanović je za Boom 93 da je blokada saobraćaja u toku i da očekuju predstavnike Ministarstva poljoprivrede.

Protestna vožnja udruženja poljoprivrednika “Stig” krenula je danas iz Bratinca nešto posle 9 časova. Oni su traktorima prošli kroz centar grada i blokirali saobraćaj blizu mosta na Velikoj Moravi. Poljoprivrednici nisu zadovoljni ishodima razgovora sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.

Ekipa portala Boom93 protest je pratila vozeći se sa potpredsednikom udruženja, Aleksandrom Milovanovićem. On je u razgovoru za Boom93 kao prioritetni zahtev naveo cenu od 700 eura za tonu đubriva po hektaru. Prema njegovim rečima kukuruza neće biti, a situacija sa suncokretom je presudan trenutak da se vidi da li će biti setve i proizvodnje za sledeću godinu ili će biti primorani da obustave sve.

Nešto više čitajte na LINKU.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend