Društvo

Ministarstvo: Pre požara utvrđene nepravilnosti u požarevačkoj firmi

Ministarstvo zaštite životne sredine saopšilo je da su na kompleksu firme "Ekolux Recycling see" u Požarevcu pre izbijanja požara utvrđene određene nepravilnosti koje je "taj operater bio dužan da otkloni".
Boom93/M.Veljković

„Prema proceni, za sada nema opasnosti po stanovnike Požarevca zbog nastalog zagađenja u industrijskoj zoni, ali se preporučuje oprez. Nadležne službe će pratiti situaciju na terenu o čemu će građani biti na vreme obavešteni“, naglašeno je u saopštenju.

Kako su lokalni mediji preneli, požar je izbio juče oko 12 časova u nekadašnjoj fabrici šećera u Požarevcu, a gorela je plastična sirovina fabrike za reciklažu plastičnih masa i proizvodnju.

Po izbijanju požara, inspektor zaštite životne sredine angažovao je nadležne službe i istovremeno naredio operateru da odmah organizuje merenje zagađenosti vazduha, kako bi se preventivno delovalo u slučaju da gasovi nastali tokom požara mogu da ugroze lokalno stanovništvo, navodi se u saopštenju.

Na mesto događaja izaći će danas tužilac sa nadležnim službama kako bi utvrdili razloge zbog kojih je došlo do požara i odgovornost za ugrožavanje životne sredine i zdravlja ljudi, piše u saopštenju ministarstva.

Dodaje se da je pored jednog mernog mesta za merenje zagađenosti vazduha u Požarevcu, naloženo postavljanje dodatna dva merna mesta, zbog nastale situacije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend