Društvo

Ministarstvo prosvete će u Požarevcu održati sastanke zbog vršnjačkog nasilja

škola
Foto: Boom93 / T.Spasojević
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Školska uprava Požarevac, u saradnji sa lokalnom zajednicom, Centrom za socijalni rad i Ministarstvom unutrašnjih poslova, tokom naredne nedelje započinje seriju sastanaka sa roditeljima na temu vršnjačkog nasilja i ulogu škole, porodice i institucija socijalne zaštite i policije u prevenciji svih oblika nasilja.

Kako se u saopštenju Ministarstva prosvete navodi, stručna pomoć i podrška Ministarstva i Školske uprave Požarevac organizovana je zbog slučajeva vršnjačkog nasilja koji su se dogodili u poslednjih nekoliko nedelja između učenika osnovnih škola sa područja Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja planiralo je ovu aktivnost u cilju unapređivanja kvaliteta prevencije vršnjačkog nasilja, kroz aktivnosti lokalne samouprave, roditelja, škole, Centra za socijalni rad i policije.

„U okviru ove akcije biće održani roditeljski sastanci i sastanci školskih Saveta roditelja u svim sredinama na teritoriji Školske uprave Požarevac, uz posebno angažovanje i kontinuiranu podršku stručnih službi Ministarstva i prosvetnih savetnika školama čiji su učenici učestvovali u nedavno evidentiranim incidentnim situacijama“, navodi se.

U zaštiti i prevenciji od vršnjačkog nasilja neophodna je podrška i delovanje svih činilaca društva, a važno je da svi prepoznaju značaj stalnog vaspitnog rada sa decom, uz poseban akcenat na nenasilnu komunikaciju, mirno rešavanje konflikata i neprihvatanje nasilja kao oblika ponašanja.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend