Društvo Ekonomija

Završen tunel dogačak 278 metara na autoputu Preljina-Požega

tunel
Foto/ilustracija pixabay tunel
Na trasi autoputa Preljina – Požega završen je tunel Trbušani dužine 278 metara, jedan od ključnih delova poteza od petlje u Preljini do tunela Laz, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović naglasio je da svaki dan mora da bude maksimalno iskorišten i da je veoma zadovoljan angažovanjem izvođača, kineske kompanije CCCC, i njihovom odlukom da se svaki dan radi u dve smene po deset sati.

“Važno je da svaki dan imamo jaku dinamiku radova. Već su krenule velike gužve na naplatnoj rampi kod Preljine i one će biti još veće i ako mi ne završimo ovo u rekordnom roku, problemi će se gomilati i bezbednost putovanja će biti ugrožena”, rekao je ministar Momirović.

Prema njegovim rečima, Srbija je sada u investicionom talasu koji nije zapamćen u njenoj istoriji.

“Moramo hitno da završimo obilaznicu oko Čačka. Moramo da nastavimo ka Požegi, vrlo brzo ćemo ući u radove od Požege ka crnogorskoj granici. I mislim da smo pokazali da to možemo da uradimo, nemamo nijedan parkiran bager ili kamion i mi to moramo da završimo, jer su građani ove zemlje predugo čekali. Kad se završe ovi projekti, Srbija neće biti ista zemlja. Ovo su preduslovi da plate porastu i da prosečna plata bude 900 evra”, rekao je Momirović.

Trasa Preljina – Požega dužine 30,9 km jedna je od najzahtevnijih trasa koje se trenutno izvode u Srbiji, sa brojnim mostovima, nadvožnjacima i najdužim tunelima u zemlji, navodi Ministarstvo.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend