Društvo

Mladi u borbi protiv trgovine ljudima

Foto:Ž.Đorđević
Udruženje "Kreativna pedagogija" iz Požarevca organizovalo je promociju projekta “I ti možeš zaustaviti trgovinu ljudima!" koji je je deo akcije "Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Srbiji". 

Cilj projekta je da vršnjački timovi za borbu  protiv trgovine ljudima, uz podršku nastavnika – mentora, rade u svojim školama  na podizanju svesti svojih vršnjaka o ovom velikom društvenom problemu.

Mogućnost da se upoznaju sa ovom temom imaće učenici nekoliko škola čiji su timovi, koje su činili učenici i nastavnici, juče prisustvovali na promociji ovog projekta. Promocija je obuhvatila obuku školskih timove iz Požarevačke gimnazije, Medicinske škole, Srednje muzičke škole, Ekonomsko-trgovinske škole iz Požarevca, Tehničke i osnovne škole iz Kostolca.

Ova akcija se realizuje u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope Horizontal facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022″, koju u   Srbiji  sprovodi Udruženje građana „Svet reči“ iz Velike Plane.

U realizaciji obuke učestvovale su vršnjačke edukatorske Milica Mihajlović i Milica  Angelovski i koordinatorke Maja Jovanović GligorijevićiI Živkica Đorđević.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend