Društvo

Mladi volonteri Psihološkog centra odali počast srpskom vojniku zajedno sa predstavnicima Grada

Foto: S. LIsac
Mladi Kostolca iz udruženja Psihološki  centar, zajedno sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem i članom gradskog veća, Dejanom Krstićem. odali su počast srpskom vojniku u Požarevcu.

Mladi volonteri Veljko Pavlović i Katarina Tasić položili su vence na spomenik srpskom vojniku u okviru projekta “Moja Srbija” koji sprovodi Psihološki centar Kostolac.

Ispred udruženja obratila se, Olivera Hajrović koja je rekla da je projekat zasnovan na uverenju da se negovanjem patriotizma kod mladih podstiče integracija vrhunskih životnih vrednosti koje se tiču časti, hrabrosti, odgovornosti i poštenja, požrtvovanja, ljubavi, što su vrednosti koje su položene u identitet našeg nacionalnog bića.

Hajrović je istakla da su se odlučili da se početak ekskurzija koje organizuje udruženje“Psihološki centar“ odigra baš tu, kraj spomenika srpskom vojniku, a u ime zahvalnosti za požrtvovanu ljubav predaka i njihovu žrtvu bez koje i nas danas ovde ne bi bilo.

Volonteri Psihološkog centra Kostolac zajedno sa svojim vršnjacima iz drugih krajeva Srbije posetiće nekoliko destinacija koje imaju izuzetnu važnost nacionalne istorije Srbije, a nalaze se u Braničevskom okrugu.

Položivši vence na spomeniku srpskom vojniku, gradonačeknik Grada Požarevca, Saša Pavlović rekao je da  mu je drago što su mladi za jednu od stanica, u realizaciji projekta koji nosi naziv “Moja Srbija,”   izabrali baš Spomenik srpskom vojniku u Požarevcu.

Foto: S.Lisac

“Svedoci smo da je naš narod imao burnu istoriju, a u prilog tome govori upravo i današnji dan, kada se pre 27 godina desilo jedno od velikih stradanja naših sunarodnika u Hrvatskoj.” rekao je gradonačelnik.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend