Društvo

ZZJZ: Vakcina Moderna stigla, slaba zainteresovanost građana

Ana Jovanović
Foto/ T.S. Ana Jovanović direktorka ZZJZ Požarevac
Vakcina kompanije Moderna je nakon uvoza prosleđena domovima zdravlja u skladu sa njihovim potrebama, a prema rečima Ane Jovanović, direktorke Zavoda za javno zdravlje Požarevac, veoma mali broj građana u gradu je zainteresovan za primanje ove vakcine.

„Dom zdravlja Požarevac prema evidenciji eUprave nije imao nikog ko je tražio da primi Modernu tako da nisu imali potrebe i nisu ni tražili ovu vakcinu, međutim ovih dana je bilo građana koji su se prilikom  prijavljivanja odlučili za primanje vakcine ove kompanije, tako da će određene minimalne količine vakcine biti prosleđene požarevačkom Domu zdravlja“, navodi ona.

Prema njenim rečima sugrađani nisu iskazivali interesovanje da se vakcinišu ovom vakcinom, pa je to razlog zašto vakcina nije ranije distribuirana.

Boom93/N.Stojićević

Takođe, drugim domovima zdravlja u okrugu je u skladu sa njihovim potrebama distribuiran broj ovih vakcina.

„Drugi domovi zdravlja su uzeli neke količine, ali su to manje količine u odnosu na ostale vakcine“, rekla je Jovanović.

Prema njenim rečima u skladu sa potražnjom domova zdravlja biće opredeljeno dovoljno doza kako bi građani koji su iskazali interesovanje za ovu vakcinu mogli da prime i prvu i drugu dozu vakcine, koja se kao i kod drugih vakcina prima nakon tri nedelje od prve doze.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • zašto ste je onda uopšte kupovali, da mi je znati. da bi vučić mogao da se hvali po pink k……i kako imamo sve vakcine na svetu…a za zainteresovanost i podizanje svesti – koga briga.

  • Direktorka Jovanović je veoma lepa žena! Što se tiče inokulacije,to je stvar izbora!

%d bloggers like this:
Send this to a friend