Društvo Ekonomija

„Molim sve da izmire svoje obaveze“; „O predlozima frilensera iduće godine pred set zakona“

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je primio zahteve inicijative "Ne uništavajte frilensere“.On je istakao da će se o njihovim predlozima moći razgovarati tokom naredne godine, kada se bude pripremao novi set Zakona o porezu na dohodak građana.
freelancer/laptop

Do tada, kaže ministar, ne želi kroz medije i putem interneta da polemiše sa bilo kim na temu – „da li treba platiti porez“.

„Poreski zakon se nije menjao godinama i taj zakon je isti za sve. U svakoj savremenoj uređenoj državi porez treba da se plati. Da li je plaćen ili nije, to nije odgovornost Poreske uprave ili države, već onog pojedinca koji ima obavezu da u trenutku kada je nešto zaradio, da deo tog novca iskoristi i za plaćanje poreza“, rekao je Mali za Tanjug.

Ističe da će se tokom naredne godine predlozi inicijative „Ne uništavajte frilensere“ sagledati i da će sa predstavnicima te inicijative o tome razgovarati.

„U ovom trenutku molim sve da svoje obaveze izmire na način koji je definisan zakonom“, rekao je ministar.

Naime, nakon najave o naplati poreza firlenserima počelo je prikupljanje peticije u okviru inicijative „Ne uništavajte frilensere“, jer su pojedini frilenseri tvrdili da će im naplatom poreza biti oduzeto i do 80 odsto prihoda.

Zahteve su predali Vladi Srbije, Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi, a predložili su da država zakonski reguliše status frilensera i da odredi poreski model koji će omogućavati i stimulisati poslovanje tog sektora.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend