Društvo

Momirović: Nove fabrike će doći u Požarevac

FOTO: Grad Požarevac
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na brzoj saobraćajnici Požarevac-Veliko Gradište-Golubac.

„Nove fabrike će doći u Požarevac“, kazao je ministar i istakao da će saobraćajnica dovesti investirore i u Veliko Gradište, i Golubac, kao i podići na viši nivo ekonomski prosperitet cele istočne Srbije.

Prema njegovim rečima, ova saobraćajnica povezaće Koridor 10 sa Koridorom 7 i otvoriti novu perspektivu za razvoj rečnog turizma.

„Već danas možemo da vidimo kako ćemo brzom saobraćajnicom ići od Požarevca do Koridora 10, a onda dalje ka Beogradu i Evropi. Ako zaista želimo da napravimo od Požarevca jedan centar moramo da ga povežemo najkvalitetnijim putem i infrastrukturom“, poručio je Momirović.

Istakao je da postojeći putevi u ovom delu Srbije datiraju iz 70-ih godina, te da će novi putevi, umnogome doprineti ekonomskom, socijalnom i turističkom razvoju Braničevskog okruga.

„Ako pričamo o ekonomskom razvoju, novim fabrikama i planu 2020/25, po kome je prosečna plata u zemlji 1.000 evra , a prosečna penzija 500 evra mi moramo da izgradimo infrastrukturu“, rekao je Momirović, a prenosi B92.

Slično obećanje je 2019. godine na predizbornom skupu u Požarevcu dao i predsednik Aleksandar Vučić kada je izjavio da „sledeći grad u koji dovodimo velikog investitora, a gotovo na nedeljnom nivou imamo pregovore sa različitim ljudima, biće Požarevac“. Opširnije možete pročitati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend