Društvo

Momirović opet tvrdi: Osnovne namirnice u Srbiji su među najjeftinijim u Evropi

FOTO: Boom93/S. Lisac

FOTO: Boom93/S. Lisac

Vlada Srbije donela je odluku da po subvencionisanoj ceni proda 30.000 tona pšeničnog brašna T-500 našim proizvođačima hleba, rekao je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

Momirović je dodao da u teškim okolnostima Vlada Srbije uspeva da obezbedi niske cene osnovnih životnih namirnica, a pre svega hleba, ulja, soli i šećera.

„Te namirnice su u našoj zemlji ako ne najjeftinije, onda među najjeftinijim u Evropi“, rekao je Momirović nakon potpisivanja odluke o raspodeli prvih 27.218 tona pšeničnog brašna T-500 proizvođačima hleba po subvencionisanim cenama.

Dodao je da će Srbija u narednom periodu uspeti da obezbedi najniže cene osnovnih životnih namirnica, pre svega za socijalno ugrožene građane.

Nakon sprovedenog postupka, doneta je odluka o količinama brašna koje proizvođači hleba mogu da kupe od Direkcije po ceni od 33 dinara po kilogramu, sa PDV.

Odlukom je raspoređeno ukupno 27.218,4 tona.

Preostala količina brašna od 2.206 tona biće raspoređena proizvođačima hleba po novom javnom pozivu, koji je danas objavljen na sajtu Ministarstva trgovine.