Društvo

Muzička škola dobija novog direktora?

Foto: Boom93/T. Spasojević
Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Stevan Mokarnjac“ iz Požarevca raspisala je konkurs za izbor direktora na mandatni period od četiri godine.

U tekstu oglasa se između ostalog navodi da za direktora može biti izabrano lice koji ispunjava propisane uslove:

  • Da ima stečeno visoko obrazovanje na studijama drugog stepena (master akademske studije, master strukovne studije, specijalističke akademske studije),
  • Da ima psihičku, fizičku i zdravstvenu sposobnost za rad sa decom i učenicima,
  • Najmanje osam godina rada u ustanovi na poslovima obrazovanja i vaspitanja, nakon stečenog odgovarajućeg obrazovanja,
  • Da ima obuku i položen ispit za direktora ustanove (izabrani direktor koji nema položen ispit za direktora, dužan je da ga položi u roku od dve godine od dana stupanja na dužnost)
  • Dokaz o rezultatu stručno-pedagoškog nadzora u radu kandidata (izveštaj prosvetnog savetnika)

U uslovima konkursa se navodi i da ukoliko se na konkurs javlja lice koje je prethodno obavljalo dužnost direktora ustanove, to lice mora da priloži dokaz o neosuđivanosti pravnosnažnom presudom za krivično delo za koje je izrečena bezuslovna kazna zatvora u trajanju od najmanje tri meseca.

Takođe, mora da bude neosuđen za krivična dela nasilje u porodici, oduzimanje maloletnog lica, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica ili rodoskvrnuće.

Konkurs je raspisan 24. novembra, a rok za prijavljivanje  je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Sadašnji direktor dobio nagradu za životno delo

Sadašnji direktor Muzičke škole Zoran Marić je povodom Dana radnika u obrazovanju dobio nagradu za životno delo.

On je prilikom dodeljivanja nagrada istakao da se školstvo mnogo promenilo od 80-tih godina prošlog veka, kada je počeo da radi, do danas. Dodao je i da se Muzička škola dosta razvila od tada kada je bila samo u Požarevcu i imala desetak zaposlenih do danas kada ima preko 100 zaposlenih i radi u pet opština Braničevskog okruga.

Foto/T.S. Zoran Marić

“ Čast mi je da dobijem ovo priznanje i čast da govorim ispred ovih sjajnih prosvetnih radnika, koje su naši kolektivi izdvojili kao najbolje predstavnike naše profesiju. Osvrnuti se na 40 godina rada u obrazovanju znači svedočiti i ogromnim promenama kroz koje naša profesija prolazi.Na početku 80-tih godina prošlog veka radili smo u sasvim drugačijim uslovima i metodama koje su se toliko promenile da ih je teško i porediti. Danas smo u digitalnom dobu koje otvara ogromne nove perspektive i šanse, i to novo moderno doba će iznova pokazati koliko je obrazovanje, a sa njim i znanje, važno za razvoj društva i svakog od nas pojedinačno. To je šansa da se obazovanje iznova postavi kao temeljni stub društva i vrati mu se onaj ugled koje je imalo 80-ih”, rekao je Marić.

Konkurs možete pogledati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar