Društvo

N1: Ugovor Pošte i privatnog fakulteta o studiranju, zašto baš FDN?

Foto: Pixabay/Ilustracija

Foto: Pixabay/Ilustracija

Zaposleni u Pošti Srbije i članovi njihovih porodica moći će da studiraju na Fakultetu društvenih nauka u Beogradu uz upola nižu školarinu.

Ovo je omogućeno ugovorom o saradnji koji su početkom juna sklopili Pošta Srbije i ovaj privatni fakultet koji deli novobeogradsku adresu sa drugim javnim preduzećem – za promet naoružanja, vojne opreme i transfer tehnologije – Jugoimport SDPR.

Pomenuti fakultet obrazuje kadrove za ekonomiju, digitalne medije i komunikacije, za šta je akreditaciju dobio krajem septembra 2020. godine, kada je upisana prva generacija studenata.

Dok se u javnosti ovaj fakultet dovodi u vezu sa vladajućom strankom, u Pošti Srbije za portal N1 kažu da je to javno preduzeće „društveno-odgovorna kompanija koja vodi konstantnu brigu o svojim zaposlenima i da je saradnja sa Fakultetom društvenih nauka samo jedna u nizu pogodnosti za zaposlene“.

Pošta Srbije i Fakultet društvenih nauka (FDN) u Beogradu potpisali su 3. juna Ugovor o saradnji koji podrazumeva specijalne pogodnosti za zaposlene u Pošti Srbije i njihove članove porodica koji se odluče za studiranje na ovom fakultetu, saopštila je Pošta Srbije.

Opširnije OVDE.