Društvo Politika

Na deset izbornih mesta u Požarevcu građani rekli „Ne“ ustavnim promenama

Foto: FoNet
Prema rezultatima Gradske izborne komisije, u Požarevcu je većina građana glasala „Da" na referendumu o izmenama Ustava u delu o pravosuđu.

Izlaznost na referendumu u Požarevcu bila je 30,8%, „Da“ je zakružilo 56%, dok je za „Ne“ glasalo 42,9% izašlih birača.

Republička izborna komisija je na svom portalu objavila zapisnike izbornih komisija. Prema tim zapisnicima, od 68 izbornih mesta na teritoriji Požarevca, na 10 izbornih mesta građani su glasali protiv ustavnih promena.

Takvi rezultati su bili mahom na izbornim jedinicama u užem centru Požarevca. Protiv izbornih promena najviše su glasali građani na sledećim izbornim mestima: u Mesnoj zajednici „Braća Vujović“ izborna mesta 20 i 21, u Mesnoj zajednici „Bulevar“ izborno mesto 23, Šah klub izborno mesto 24.

Takođe, na jednom na izbornom mestu 33 u Medicinskoj školi i na izbornom mestu 34 u Mesnoj zajednici „Vasa Pelagić“ građani su većinom zaokružili „Ne“.  Građani su protiv ustavnih promena glasali na izbornim mestima 35 i 37 koja su se nalazila u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar I“ kao i na biračkim mestima 44 i 49 u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ i u Mužičkoj školi.

Ono što je zanimljivo je da je na tri izborna mesta postojala mala razlika u korist ustavnih promena. Tako je, na primer, na izbornom mestu u Mesnoj zajednici „Gornja mala“ opcija „Da“ dobila 196 glasova dok je za „Ne“ glasalo 194 građana, a dva glasačka listića su bila nevažeća. Na jednom izbornom mestu u Osvnovnoj školi „Vuk Karadžić“ za „Da“ je glasalo 149 birača, za „Ne“ 143, dok su 4 listića bila nevažeća. Na izbornim mestima u Centru za kulturu i Višem sudu razlika u korist „Da“ bila je oko 10 glasova.

U ostalim izbornim mestima opcija „Da“ je imala više glasova od „Ne“.

Odlukom Gradske izborne komisije  poništeni su izbori na izbornom mestu 31 koje se nalazilo u Hali sportova zbog uočenih nepravilnosti. Na ovom izbornom mestu biće ponovljeno glasanja. Ponovno glasanje biće održano 23. januara od 7 do 20 sati.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend