Društvo

Na izložbi Expo 2020 Dubai predstavljen novi turistički brend Srbije

Turistička organizacija Srbije (TOS) i nacionalna platforma "Srbija stvara" na Svetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai predstavile su novi turistički brend "Srbija. Doživi!", kao deo nove strategije marketinga turizma u cilju privlačenja domaćih i stranih turista, objavljeno je danas.

Kako je saopšteno, novi i moderan turistički brend Srbije, čiji je narativ zasnovan na komunikaciji destinacije kroz iskustvo koje turisti mogu da dožive u Srbiji, pre svega je namenjen turistima koji na svojim putovanjima traže zanimljiva i autentična iskustva, prirodne lepote, kreativne i inspirativne destinacije.

Baner Boom93 iOS aplikacija za VestiInspiracija za novi brend i vizuelni identitet Srbije kao turisičke destinacije pronadjena je u neponovljivom i dinamičnom doživljaju koji Srbija nudi na raskrsnici istoka i zapada, gde se mešaju moderno i tradicionalno, urbano i prirodno.

„U okviru nedelje turizma na EXPO 2020, novi brend smo predstavili i medjunarodnoj turističkoj privredi na održanoj prezentaciji turizma Srbije, i sa zadovoljstvom primećujemo da novi način predstavljanja naše ponude kroz iskustva, odnosno doživljaje, nailazi na veliku zainteresovanost i daje novu energiju našim promotivnim aktivnostima“, izjavila je direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

Prema rečima više savetnice predsednice Vlade za kreativne industrije i turizam Ane Ilić, koja je i vodja tima platforme „Srbija stvara“, veoma je značajno što je baš ovaj momenat iskorišćen za poboljšanje brenda Srbije i njenih turističkih potencijala.

„Važno je iskoristiti priliku i pozitivno uticati i na promenu turističkog brenda, na kojem smo zajedničkim snagama radili proteklih meseci, kako bismo privukli što više zainteresovanih posetilaca iz celog sveta da dodju i posete Srbiju. Do sada je Paviljon Srbije na Expu posetilo više od pola miliona posetilaca, a očekujemo još toliko, što samo govori o veličini ciljne grupe koju želimo da privučemo“, istakla je Ilić.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend