Društvo

Na još pet biračkih mesta u okrugu građani glasali protiv ustavnih promena

Marko Veljković/Boom93/Arhivska fotografija

Marko Veljković/Boom93/Arhivska fotografija

Na teritoriji Braničevskog okruga građani su na većini biračkih mesta glasali za ustavne promene. Ipak, pored 10 izbornih mesta u Požarevcu, na još 5 mesta u Braničevskom okrugu građani nisu podržali ustavne promene.

Prema podacima koja je objavila Republička izborna komisija na dva izborna mesta u Velikom Gradištu pobedila je opcija „Ne“. Na izbornom mestu 4 koje se nalazilo u opštini Veliko Gradište za „Da“ je glasalo 107 građana, dok su opciju „Ne“ zaokružila 124 birača. U naselju  Garevo na biračkom mestu 7  opcija „Da“ dobila je 32 glasa, a opcija „Ne“ 35.

Opcija „Ne“ pobedila je i na dva izborna mesta u opštini Malo Crniće. Na izbornom mestu 3 koje se nalazilo u Osnovnoj školi u Boževcu opcija „Da“dobila je 40, a opcija „Ne“ 45 glasova. U naselju Smoljinac na biračkom mestu 20 u Osnovnoj školi za „Da“ se opredelilo 43 građana, dok je „Ne“ zaokružilo 49 birača.

Baner Boom93 Android aplikacija

U opštini Žabare, na biračkom mestu 33 koje se nalazilo u Domu kulture u Simićevu  za „Da“ je glasalo 45 građana, dok je „Ne“ dobilo 48 glasova.  U ovoj opštini, na biračkom mestu 29 u naselju Svinjarevo od 62 izašla glasača 61 je glasalo za „Da“, a opcija „Ne“ nije dobila nijedan glas, a jedan glasački listić bio je nevažeći.

Podsetimo da su u Požarevcu na 10 izbornih mesta građani glasali protiv ustavnih promena.

Takvi rezultati su bili mahom na izbornim jedinicama u užem centru Požarevca. Protiv izbornih promena najviše su glasali građani na sledećim izbornim mestima: u Mesnoj zajednici „Braća Vujović“ izborna mesta 20 i 21, u Mesnoj zajednici „Bulevar“ izborno mesto 23, Šah klub izborno mesto 24.

Takođe, na jednom na izbornom mestu 33 u Medicinskoj školi i na izbornom mestu 34 u Mesnoj zajednici „Vasa Pelagić“ građani su većinom zaokružili „Ne“.  Građani su protiv ustavnih promena glasali na izbornim mestima 35 i 37 koja su se nalazila u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar I“ kao i na biračkim mestima 44 i 49 u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ i u Mužičkoj školi.

Glasanje u Braničevskom okrugu se ponavlja na glasačkom mestu broj 31 u Požarevcu u Hali sportova kao  i na glasačkom mestu broj 16 u Petrovcu na Mlavi u Domu kulture u Ždrelu.