Društvo

Na kopu Drmno počela remonta sezona, radovi na svim rudarskim sistemima

Foto: Pixbay/Ilustracija
Na površinskom kopu Drmno počela je remonta sezona na rudarskim sistemima.

Kako nam je rekao Goran Vojvodić,  pomoćnik direktora Direkcije za proizvodnju uglja za mašinstvo,  planom ovogodišnjih remontnih aktivnosti predviđeno je da se sa radovima krene početkom aprila i da se  svi poslovi završe do kraja novembra.

„Raspored izvođenja opravki i njihovo trajanje podložni su izmenama, kako zbog dostupnosti potrebnih rezervnih delova i opreme, sprovođenja javnih nabavki , tako i zbog tehnološke situacije na površinskom kopu „Drmno“ objašnjava Vojvodić.

On dodaje da su postavljeni veoma visoki  proizvodni planovi i da za radinke na kopu Drmno predstoji  veliki izazov povećanja vremenskog iskorišćenja rudarske mehanizacije u cilju postizanja veće produktivnosti.

Foto: Boom93/M. Veljković – Goran Vojvodić,  pomoćnik direktora Direkcije za proizvodnju uglja za mašinstvo

„Tehnološki uslovi eksploatacije su objektivno nepovoljniji nego ranije, a zahtevi za podizanjem  vremenskog i kapacitivnog iskorišćenje osnovne rudarske  mehanizacije je viši. Primenjena tehnička i tehnološka rešenja moraju da se prilagođavaju i da isprate aktuelnu situaciju na Površinskom kopu „Drmno“, kaže Vojvodić.

Pored remonata svih sistema na kopu za ovu remontnu sezonu predviđena je modernizacija okreta i rekonstrukcija jednog od tri samohodna transportera BRs-2400, dok bi preostali trebalo da se završe u toku 2023. godine. Remontna sezona završiće se opravkom rudarske mehanizacije koja radi u sklopu Prvog BTO sistema i EŠ-bagera do kraja novembra.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend