Društvo

Na prvoj carinskoj e-licitaciji 63 učesnika: Za sat od 7.500€ zainteresovano tri kupca

Tri kupca nadmetaće se za kupovinu sata čija je početna cena 885.000 dinara, a čak 17 će licitirati za - 99 predmeta koje, pod oznakom "izgubljeni prtljag", za 39.600 dinara na prodaju nudi Carina na svojoj prvoj e-licitaciji zakazanoj za 30. mart.

Oko tri hiljade građana i firmi registrovalo se na carinskoj aplikaciji za prvu elektronsku licitaciju trajno oduzete robe, koja je zakazana za danas. Tačnije – više od  2.600 građana i 300 firmi.

Međutim, zahtev da licitira, kako potvrđeno portalu N1, podneo je daleko manji broj zainteresovanih kupaca – tačno 464.  Od njih je svega 63 učesnika zaista i uplatilo neophodnu kauciju – neki i više od jedne – ukupno 113, čime su stekli uslov da licitiraju za jednu ili više „stavki“ od 20, koliko je ponudila Uprava carina.

Među zainteresovanim kupcima dvostruko je više građana, nego firmi piše N1.

AŽURIRANO: Ručni sat prodat za 895.000 dinara na prvoj carinskoj e-licitaciji

Podsetimo, Uprava carina 30. marta na prodaju će, prvi put preko interneta, ponuditi ukupno 20 prodajnih brojeva od kojih se neki odnose na pojedinačne predmete, a neki se prodaju zbirno, kao skup predmeta.

Građani mogu da se nadmeću za pojedinačne predmete, dok samo firme (preduzeća i preduzetnici) mogu da licitiraju pod rednim brojevima koji podrazumevaju zbirnu prodaju veće količine robe.

Osim za već pomenuti skupoceni sat hublot bing bang, čija početna cena iznosi čak 7.500 evra, građani će na prvoj internet prodaji licitirati za omega speedmaster sat čija je početna cena utvrđena na 773.000 dinara, a za koji je zainteresovano čak sedam kupaca. Zatim, za ručni sat omega seamaster profesional od 260.000 dinara (11 zainteresovanih), ajfon (više vrsta), jedan samsung mobilni telefon, koji se svi odvojeno prodaju, više vrsta ženskih tašni . Na spisku dostupnom za građane je još i i napajanje za računar CORSAIR HX 1200, za koji se prijavilo 10 kupaca.

Firme i preduzetnici, pak, jedini mogu da licitiraju za kupovinu izgubljenog prtljaga, kao i za „paket“ od 230 slušalica za mobilni telefon i 230 usb kablova čija je zbirna početna cena 57.500 dinara.

Međutim, ovaj paket kablova i slušalica, iako ima dva zaintersovana kupca, po svemu sudeći ipak neće biti stavljen na licitaciju, jer je propisan minimalni broj učesnika – tri.

Isti je slučaj i sa projektorima (60.000 dinara), za koje je kauciju uplatilo takođe dvoje zainteresovanih.

Za opremu za plivanje i surfovanje, koja uključuje ukupno 43 odela po početnoj ceni od 146.320 dinara, prijavilo se tri firme koje će se sutra nadmetati za kupovinu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend