Društvo Ekonomija

Na šta trošimo najviše novca?

Prema anketi koju je sproveo Republički zavod za statistiku o potrošnji stanovništva u 2019. godini, stanovnici Srbije, odnosno domaćinstva, najviše novca troše na hranu i alkoholna pića 34,2 odsto. Pored hrane, najvišenovca dajemo na kiriju za stanovanje 16,7%, ali i na prevoz 9,3 odsto.
Boom93/Ilustracija

U ovoj anketi je učestvovalo 6.354 domaćinstva.

Prema ovim podacima najviše domaćinstava živi u dvosobnim stanovima 40,3 odsto, trosobnim 26,6, četvorosobnim 18,6 i u jednosobnim 12,7 odsto.

Najviše njih koristi čvrsto gorivo, 55,96 odsto, dok centralno grejanje ima petina domaćinstva 20,6 odsto.

Prema ovoj anketi, najveći procenat stanovništva u Srbiji poseduje mobilni telefon čak 90,8 odsto, personalni računar ili laptop 56,9%, kola 51,9%, klima uređaj ima 37,9 odsto domaćinstava, dok mašinu za pranje posuđa ima samo 19,2 odsto.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Au,kakva statistika! Sve govori! I o standardu, i o demografskoj struktiri, i o ekologiji, i o podeli, i o prošlosti, ali i o budućnosti! Ukratko nema nam spasa! Većina živi u stanovima koje su „otkupili“ u vreme Slobe za 100 maraka, hrane se na poček, žive u gradovima bez civilizacijskog minimuma, seku se šume i koristi se jeftin ugalj,voze se automobili u proseku stari po 17 godina, primaju se mizerne plate i živi se na kredit,a nema se kinte za neki „luksuz“ tipa mašina za sudove! Tu nije kraj,jer će biti još gore, većina će postati nomadi i to urbani!

%d bloggers like this:
Send this to a friend