Društvo

Na završnom delu kampa za plivače i vaterpoliste deca postavljala pitanja Nikoli Rađenu i trenerima (FOTO)

Foto:S.Lisac

Foto:S.Lisac

Kako je prošao prvi meč kad ste igrali za Srbiju, da li ste mislili dok ste plivali da ne možete više, ali ste nastavili, jeste li pobedili kad ste igrali prvi put, da li ste želeli da odustanete od vaterpola, kojim ste se sportovima bavili pre vaterpola, da li vam je bilo teško da nas trenirate na bazenu? To su samo neka od pitanja koja su deca postavljala vaterpolisti Nikoli Rađenu i trenerima na radionici „Pronađi svoj talenat” u okviru kampa za plivače.  

Pred  sam završetak kampa za plivače, u Sportskom centru održana je radionica za decu koju je vodio vaterpolista Nikola Rađen sa svojim timom. Deca su imala priliku da pre treninga na bazenu u Sportskom centru učestvuju u radionici u okviru Akademije talenata. NIkola Rađen je učesnicima radionice pričao o vaterpolu, svojim uspesima, padovima i odricanjima, kao i kako da savladaju tremu i stres, koliko je važno baviti se sportom, kako steći samopouzdanje i zašto ne treba odustajati.

Nakon toga deca su vaterpolisti i trenerima postavljali razna pitanja o karijeri, vaterpolu i treninzima.

Večeras će u  završnom delu kampa za plivače i vaterpoliste na gradskom bazenu biti organizovano testiranje i dodela diploma za polaznike kampa. Nakon toga biće odigrana revijalna vaterpolo utakmica polaznika i trenera kampa na čelu sa Nikolom Rađenom.

Kamp Akademije talenata, uz podršku Grada Požarevca i Sportskog saveza, počeo je na gradskom bazenu 23. jula. Prijavilo se preko 200 dece, uzrasta od 5- 17 godina. Vaterpolista, Nikola Rađen rekao je ranije da je cilj da  Akademija talenata postane tradicija u Požarevcu.

„Želimo da svo znanje i svo iskustvo prenesemo deci, da svakom mališanu približimo vodene sportove i jednog dana sigurno može odavde da potekne jedan novi šampion“.