Društvo

Nagli skok broja pregleda u Kovid ambulanti Doma zdravlja

Kovid ambulanta Požarevac
Foto/T.S.Kovid ambulanta Doma zdravlja Požarevac
U Kovid ambulanti Doma zdravlja Požarevac proteklog vikenda zabeležen znatan skok broja pregleda i pozitivnih pacijenata. U ponedeljak je evidenatirano 137 pregleda, 14 pozitivnih pacijenata a troje je poslato za bolnicu sa teškom kliničkom slikom, rekla je u izjavi za Boom 93 dr Snežana Stojković direktorka Doma zdravlja Požarevac.

Epidemiološka situacija u Požarevcu i celom Braničevskom okrugu je nestabilna sa evidentnim porastom broja pozitivnih na Kovid. Po rečima dr Snežane Stojković na  povećan broj pregleda utiču i druge respiratorne infekcije karakteristične za letnji period kao i sezonske alergije, kao i veliki broj građana koji se vraćaju sa godišnjih odmora.

Povećava se broj pozitivnih na dnevnom nivou od 10 do 15, kao i broj pacijenata koji se šalju za bolnicu sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.Proteklog vikenda u  petak je bio značajniji skok kada je bilo 119 pregleda,50 prvih, 10 pacijenata je poslato za bolnicu, 15 pacijenata  bilo je pozitivno. U subotu je bilo nešto manje pacijenata,66 od tog broja 44 prva pregleda,  6 je poslato za bolnicu,11 pozitivnih.U nedelju je bilo 57 pregleda, 44 prva, a sedam pacijenata je  poslato za bolnicu sa teškom i srednje teškom kliničkom slikom. Kod 14 pacijenata potvrđen je Kovid.- ističe dr Stojković.

Stojković naglašava da je ponedeljak  dan kada se u Kovid ambulanti beleži najveći broj pregleda što se i ovog puta pokazalo tako. Klinička slika ide od lakših do srednje teških ali ima i težih kliničkih slika i ti pacijenti se odmah šalju za bolnicu.

U Braničevskom okrugu od početka pandemije  Kovid 19 je  potvrđen kod 11.554 osobe, najviše u Požarevcu, 4946 potvrđenih slučajeva do danas.  Juče je Koronavirus potvrđen kod 16 osoba u Požarevcu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend