Društvo

Nagrađeni najzaslužniji prosvetari: Draganu Ćiriću povelja za životno delo

FOTO: Boom93/N.Stojićević
Dodelom zahvalnica i povelja obeležen je Dan radnika u obrazovanju. Nagrađeno je 16 prosvetnih radnika, a povelja za životno delo dodeljena je Draganu Ćiriću, profesoru fizičkog vaspitanja u penziji.

Ovom prilikom uručene su zahvalnice organizacijama i pojedincima koji su van nastavnog sistema, a dali su svoj doprinos u razvoju obrazovanja.

Gradonačelnik Saša Pavlović je istakao da se grad Požarevac trudi da, što je više moguće postavi profesiju prosvetnih radnika na najviši pijedestal, ulažući na taj način u budućnost svih.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

„Prirodne i društvene nauke kretale su se uzlaznom linijom zbog inspiracije koja je data onima koji su ih unapređivali. Razlog tome je što u suštini svaki pravi učitelj za svoj najveću uspeh smatra onaj trenutak kada ga učenik nadmaši. Zato se uvek kroz istoriju reč učitelj izgovarala sa dužnim poštovanjem, ali nikada dovoljnim, koliko vi prosvetni radnici, zapravo to i zaslužujete“, naveo je gradonačelnik.

U ime nagrađenih obratio se Dragan Ćirić, profesor fizičkog vaspitanja u penziji, koji je naveo da ovakva nagrada obično ljudima daje podstrek za dalji rad, ali da bez obzira što je u penziji uvek će biti tu za svoje kolege i sport.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Nakon dodele zahvalnica, učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ izveli su prigodan kulturno-umetnički program.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend