Društvo

Nakon pregovora penzioneri i dalje ne znaju da li će i kada dobiti ugalj

Boom93/M.Veljković
Članovi Gradske organizacije invalida rada održali su danas miran protest ispred preduzeća „TE-KO“ u Kostolcu zbog problema u kojem su se našli nakon što je tender za nabavku uglja poništen, a oni ostali bez ogreva. Nakon pregovora sa predstavnicima ovog preduzeća, penzioneri su i dalje bez odgovora da li će i u kojim količinama dobiti ugalj.

Kako je za Boom93 rekao Svetozar Božinović, predsednik Gradske organizacije invalida rada, kako su im rekli predstavnici preduzeća „TE-KO“ Kostolac kada se novi tender bude raspisao i nakon prikupljanja dokumenata znaće se koje količine će ovom Udruženju biti odobrene.

„Penzioneri za sada nemaju nikakvih informacija i sa zebnjom čekaju narednu grejnu sezonu. Jako je malo vremena ostalo, a kratak je i rok isporuke koju će nam propisati, tako da se nadamo da će glas razuma preovladati i da će nam odobriti potrebne količine koje smo mi tražili, a to je 9.500 tona uglja“, rekao je nakon pregovora Božinović.

On smatra da su tražene količine ogreva realne i nisu prevelike.

Boom93/M.Veljković

„Jedino oko čega se nismo složili su dodatne količine koje bi nam oni odobrili u decembru, a da ih isporuče u januaru. Jedan od gorućih problema je što mi u ovom trenutku ne znamo tonažu koju ćemo dobiti, ali se i nadamo da će oni tom svojom selekcijom udruženja uraditi da se zaista ogrev najpre opredeli za udruženja koja postoje“, rekao je predsednik Udruženja penzionera.

Što se tiče uverenja o prebivalištu dogovoreno je da ona neće biti potrebna kada penzioneri budu upisivali ugalj.

Koliko će im uglja biti odobreno znaće se za oko 20-tak dana.

„Znaćemo oko 10. jula koliko će nam uglja biti odobreno, ali mi za sada i dalje nismo sigurni da li da ponovo krenemo sa prijemom novca“, zaključio je Božinović.

Za sada jedino što u ovom Udruženju znaju je da će kada se novi tender bude otvorio imati pune ruke posla oko obaveštavanja svih članova koji budu želeli da upišu ugalj, a naročito sa prikupljanjem dokumentacije, s obzirom da je velika većina penzionera otišla u banje preko PIO fonda i treba ih sačekati da se vrate.

Ono što penzionere najviše ljuti, a što su nam rekli, je to da im nije odobren ugalj ni u minimalnim količinama, dok se prema njihovim rečima radnicima EPS-a odobravaju željene količine uglja, čak i onima koji u svojim kućama i stanovima imaju centralno grejanje.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • A ja jutros video neki performans ispred direkcije i u parku pa pomislio daju podršku našem precedniku.
  Al ne vidim sendviče.
  A oni se žale na ugalj.
  Pa bolje da su se požalili Milošu u, znate već gde.
  Mogu da se kladim da je ovo organizovao ne lokalni naprednjak, koji je nameračio da se naglo probije u više krugove.
  Šta Vi mislite o tome, dal se slažete sa mojom pretpostavkom.
  Unapred zahvalan.

 • Apsolutno bezvlašće i bahato ponašanje vlastodržaca-kabadahija!!!
  Očigledno da lokalni vlastodržci-kabadahije ne haju za zakone,najvažnija činjenica je da su građani Srbije apsolutni vlasnici svih javnih preduzeća i rudnog bogatstva!!! Šta nije jasno???!!!
  Znači,kada građani potražuju ugalj, vlastodržci-kabadahije i nesposobni direktori javnih preduzeća su po zakonima dužni da isporuče ugalj i to odmah i besplatno!!! Šta nije jasno???!!!
  Objašnjenje za sve botove i vlastodršce-kabadahije, građani Srbije svojim novcem iz budžeta izdržavaju sva javna preduzeća,građani Srbije su od svog novca napravili sve energetska postrojenja,rudnike,kupili su svu mehanizaciju,vraćali su sve kredite koje su bespotrebno uzeli nesposobni vlastodržci-kabadahije i građani Srbije svojim novcem iz budžeta održavaju ceo elektroenergetski sistem,a vlastodržci-kabadahije još hoće da narod plaća ugalj i struju,pa to je neizmerno bezobrazno i bahato!!!
  Bukagije i LUSTRACIJA za sve vlastodržce-kabadahije!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend