Društvo

Nakon protesta i razgovora sa gradonačelnikom: Biće uglja za penzionere

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Udruženja penzionera danas su održala protest ispred lokalne samouprave, zbog nedobijanja uglja koji je većina njih isplatila. Nakon razgovora predstavnika penzionera sa gradonačelnikom, dobili su uveravanja da će uglja biti i za najstarije sugrađane, a da će u toku nedelje biti rešene formalnosti oko dopremanja uglja.

Pojedini penzioneri su bili nezadovoljni trajanjem pregovora, a u jednom trenutku veća grupa okupljenih zahtevala je da uđe u opštinu, ali do incidenata nije došlo.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Nakon razgovora sa gradonačelnikom, Dobrivoje Obradović, predstavnik protesta, rekao je da je ostvaren kontakt i sa rukovodstvom EPS-a.

“Potraživanja uglja za penzionere su mala, oko 12.500 tona, a problem je nastao jer je izostao tender EPS-a za udruženja koja su upisivala količine i prikupljala novac. Uglja će biti samo pod nekim drugim uslovima, već u toku nedelje. Biće sve potrebe penzionera zadovoljene, oni će biti zadovoljeni , a neće doći do nestabilnosti elektroenergetskog sistema”, naveo je Obradović.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Prema rečima jedne penzionerke sa kojom je Boom93 razgovarao, penzioneri su u problem jer je ugalj skoro isplaćen, nije dopremljen, a hladni dani s utu.

“Nadala sam se da će ipak nešto biti od uglja, tako da nisam nabavila drugi ogrev”, navodi ona.

Za sada je prema informacijama koje smo dobili dogovor postignut I svi penzioneri će dobiti upisani ugalj u narednom period.

FOTO: Boom93/N.Stojićević